Elk verhuizing brengt dilemma’s met zich mee.

In dit geval werd het duidelijk dat de meubels die voorheen zo mooi de kamers vulden, niet meer in verhouding zouden zijn tot de nieuwe grotere ruimte. Lang leve Marktplaats! De oude meubels vonden nieuwe eigenaren, en deze bewoners waren weer in de gelegenheid om opnieuw te beginnen.

Tijdens een ideeënstorm met de klanten heeft Grant van JustInspiration meerdere kamer opstellingen laten zien. Het betrof de keuken, eetkamer en woonkamer die in elkaar overgaan. De discussie draaide voornamelijk om in hoe verre de verschillende functies van elkaar gescheiden moesten worden.

Door simpelweg een groot zwevend keukenkast met koel/vries apparatuur op te schuiven richting eetkamer, kreeg de keuken veel meer bruikbare ruimte, en werd een natuurlijke overgang gemaakt naar de eetkamer.

De pronkstuk van de eetkamer is de 3 meter lange tafel, beschreven in het artikel ‘Wat ter tafel komt’ op deze website. Zo’n aparte tafel eist niet alleen fysieke ruimte op, maar moet ook visueel ruimte krijgen, vooral met de gekozen ‘Pampus’ stoelen.

In plaats van een opstelling te kiezen voor de woonkamer als verlenging van de eetkamer, is het tegenovergesteld het geval. Door de zitbanken te draaien creëert dit een ruime terugblik naar de eetkamer, en uitzicht op de terras ramen. Er is ook gekozen voor een op maat gemaakte TV meubel in de verlenging van de eettafel. Hierdoor wordt er een natuurlijke ‘gang’ gecreëert naar de terrasdeur, en de woonkamer krijgt een virtuele scheiding.

De TV meubel op maat is een verhaal op zich.

De bewoners hadden hun zinnen gezet op de B&O BeoLab 8000 luidsprekers. In een tweede ideeënstorm heeft Grant een tal van opties voorgesteld. De voorkeur ging uit naar een zwevende kast met aan de uiteinden de BeoLab’s geïntegreerd. Om zichtbare draden te voorkomen worden deze via de versterkte stalen voet constructie, onder de houten vloer geleid.

Als de bouw van deze TV meubel op maat onder begeleiding van JustInspiration is voltooid, zijn de sfeerbeelden op deze site te zien.

Terug naar interieurontwerp op maat
Meer over Interieurontwerp op maat Nieuw kantoor pand Deze jonge onderneming mag trots zijn op 10 jaar positieve ont... Lees meer Wat ter tafel komt! Met het nieuws dat ze een ruimer huis mochten betrekken kwam ook de realisatie dat hun meubels niet meer passend zouden zijn. Just... Lees meer
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactgegevens Al mijn informatie
  • info@justinspiration.nl
  • Huikenstraat 11
  • 6015RC, Neeritter
  • Gemeente Leudal, Limburg