Op z'n Spaans

Zittend onder een palmboom op het bordes van een villa aan het strand van de Spaanse Moraira, naast een slow-BBQ van verse kreeft en kokkels, met een ruime voorraad gekoelde mistela, filosofeerde ik samen met een Schotse echtpaar over hun droom om een luxe woning te bouwen aan de Costa Blanca.

Geïnspireerd door de traditionele Spaanse bouwstijl om me heen, maar ook door de koloniale huizenbouw uit Nieuw Zeeland waar ik opgroeide, begon ik ideeën te ontwikkelen voor een villa die weliswaar in deze specifieke omgeving van Spanje past, maar duidelijke invloeden van ‘buiten’ heeft.

Zo zijn de ruime togen een variatie op de typisch Spaanse bouwelement, maar omdat ze een kleine 2 meter voor de muren van het huis geplaatst zijn vormen ze gelijk een luchtig overdekte galerij.

Een herkenbare element van de Nieuw Zeelandse ‘homesteads’ uit de laat 1800’s, vroege 1900’s is de overdekte veranda rondom het huis. Deze heb ik vertaald met een 2 meter dak overstek, vrij van kolommen om een koninklijke uitzicht te laten.

Zo is er rondom het huis ruim de mogelijkheid gecreëerd om overdekt buiten te vertoeven. Tevens is de constructie van de ‘binnenbouw’ eenvoudig gebleven, met geen kwetsbare hoeken of overgangen, en met gebruik van ‘standaard’ bouw elementen om de totale kosten te beperken.

 

Terug naar interieurontwerp op maat
Meer over Interieurontwerp op maat Wat ter tafel komt! Met het nieuws dat ze een ruimer huis mochten betrekken kwam ook de realisatie dat hun meubels niet meer passend zouden zijn. Just... Lees meer Opnieuw beginnen In dit geval werd het duidelijk dat de meubels die voorheen zo mooi de kamers vulden, niet meer in verhouding zou... Lees meer
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactgegevens Al mijn informatie
  • info@justinspiration.nl
  • Huikenstraat 11
  • 6015RC, Neeritter
  • Gemeente Leudal, Limburg