Cross Internet beloont zich op een decennium groei, en spreekt meteen vertrouwen uit over de toekomst.

Deze jonge onderneming mag trots zijn op 10 jaar positieve ontwikkeling vanaf een zaak met één man tot een bedrijf van inmiddels 22 werknemers. Gezien het solide groeiende klantenbestand, en het vertrouwen van de markt in hun diensten, heeft de directie besloten om een nieuw pand te betrekken. Dit biedt de gelegenheid om een nieuw imago neer te zetten, en een waardige sprong te maken in de functionele werk omgeving.

De ruimte is niet symmetrisch of rechthoekig. In tegendeel kronkelen de muren langs obstakels zoals parkeergarage inrit, en de centrale trappengang voor de bovenliggende appartementen.

De vraag aan Just Inspiration is om werkplekken voor meer dan 30 personen te plaatsen, meerdere vergaderplekken te creeëren voor zowel individuële telefoongesprekken als groeps activiteiten en workshops, een volledige keuken en ontspannings functie te ontwerpen, en waardige opvang voor bezoekende klanten.

Door middel van een kleine ideeënstorm met de directie, zijn een aantal onverwachte concepten uitgekomen voor elk deel die vervolgens door JustInspiration verwerkt zijn in een totaal concept.

Hierin is rekening gehouden met het functioneel gebruik van daglicht, de vloei van communicatie tussen de verschillende functies van de werknemers, de logistiek van opslag voor goederen bestemd voor zending vanuit een tiental webshops gevoerd door Cross, en natuurlijk het totaal budget voor het project.

 

Het eindconcept leunt op een aantal sterke zichtslijnen door het pand die zowel fysiek als suggestief het oog houvast geven, en de gebruiker een mate van rust en ruimtelijke logica geeft.

De semi open plan werkplekken dragen bij aan de luchtige indruk van het interieur, terwijl de lange centrale gabion muur van warmkleurige rotsen samen met de solide steunpilaren juiste een imposante aanwezigheid geeft waarop de Cross Internet logo trots verlicht wordt.

Achter de muur bevindt zich de centrale keuken en ontspannnigs ruimte. Hier is er niet beknibbeld op ruimte, en juist een lange keukenbar neergezet, die een volwaardige kookfunctie behelst. De zithoeken en statafels lenen zich voor ontspannen klanten gesprekken of chill plekken tijdens de werkdag.

De materiaal keuze is eenvoudig en consistent. Een lichtgrijs gevlinderde betonvloer geeft een egale eenheid van voor naar achter. Glazen wanden langs de vergaderruimtes geeft de nodige discretie zonder de ruimte te verkleinen. Behalve de gabion rotsmuur zijn alle muren strak wit gestuukd, met spaarzaam geselecteerde wanden in een accentkleur geschilderd. De keuken wordt voorzien van een donker steen werkblad voor het kookgedeelte, en een warm eiken blad voor de bar. Verdere accenten zijn bereikt door enkele meubelstukken in de wachtruimte, de ontspannings hoek.

De afronding van de bouw is gepland in juli 2016, waarna sfeerbeelden van het eind resultaat op deze site te zien zullen zijn.

Terug naar interieurontwerp op maat
Meer over Interieurontwerp op maat Op z'n Spaans Zittend onder een palmboom op het bordes van een villa aan het strand van de Spaanse Moraira, naast een slow-BBQ van verse kreeft en kokkels, met e... Lees meer Wat ter tafel komt! Met het nieuws dat ze een ruimer huis mochten betrekken kwam ook de realisatie dat hun meubels niet meer passend zouden zijn. Just... Lees meer
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactgegevens Al mijn informatie
  • info@justinspiration.nl
  • Huikenstraat 11
  • 6015RC, Neeritter
  • Gemeente Leudal, Limburg