Culinaire luxe

Genesteld in het buitengebied van gemeente Leudal ligt een woonboerderij uit 1923. De eigenaren wilde een moderne keuken waarin ze culinaire hoogstandjes konden creeren, maar ze wilden ook de landelijke karakter van de woning in ere houden.

De woning was voorzien van een relatief kleine keuken, afgestemd op één bewoner, en met een lage aanrecht hoogte van 88 cm. Met koken als passie ontdekte de nieuwe bewoners al gauw dat de fysieke beperkingen van de keuken ook hun culinaire avonturen beperkte.

De vraag aan JustInspiration was dus om de keuken functie een centrale belang te geven binnen de woning, in harmonie met de bestaande eetkamer en woonkamer. Tijdens de ideeënstorm bleek dat de bewoners bereid waren een deel van de lange garage in te leveren voor het verplaatsen van de bijkeuken functie.

En zo werd de ruimte gecreëerd om de keuken oppervlakte te verdubbelen, en een ruimer en logischer bijkeuken te bouwen.

De vergrootte ruimte maakte het ook mogelijk om alle opberg functies in de keuken onder het werkblad niveau te houden, met het resultaat dat er helemaal geen bovenkasten zijn. Dit geeft een extra gevoel van lucht en vrijheid aan de keuken, en met de gekozen opberg laden is het uithalen en terugzetten van zware pannen aangenaam ergonomisch.

Van het uitkiezen van materialen to het begeleiden van de uitvoering, JustInspiration was er bij.

Om enig rust in zo’n grote keuken te waarborgen moesten de materialen, texturen, kleuren en afwerkingen zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. Zo is glans beperkt tot het apparatuur, geselecteerde muren met structuur behandeld en andere glad gelaten.

Voor de keuken en bijkeuken werd een lichtplan gemaakt, en alle belangrijke afmetingen voor het aanleggen van gas, water en elektra waren op tekening gezet om de verschillende leveranciers en installatie bedrijven een helder beeld te geven.

Om het landelijke uitstraling te versterken, werd gekozen voor een dikke scandinavische eiken werkblad. Deze moet weliswaar twee keer per jaar ontvet en ingeolied worden, maar dit is een kleine prijs in ruil voor een warm, uitnodigend leefkeuken. De scandinavische eik is ook gebruikt in de nis van koel en vrieskasten, en voor de sokkels onder de opvallend verlichte ornamenten.

 

Terug naar projectbegeleiding
Meer over Projectbegeleiding Badmeubel op maat Ondanks lang zoeken kon deze huiseigenaren... Lees meer
Contactformulier Stel direct uw vragen
Contactgegevens Al mijn informatie
  • info@justinspiration.nl
  • Huikenstraat 11
  • 6015RC, Neeritter
  • Gemeente Leudal, Limburg